De auteur

De auteurDe auteur van de Wachter Kronieken, de website en de verhalen op de website is Garmt Meulendijks. Hij vertelt hier kort over zichzelf.

Ik ben geboren op 12 januari 1980 en opgegroeid in en rond Vlissingen. Al op jonge leeftijd vond ik lezen en schrijven leuk om te doen. Als mensen me vroegen wat ik wilde worden antwoordde ik in die tijd steevast met 'journalist' Uiteindelijk is het dat toch niet geworden. Het schrijven vond ik leuk, de deadlines minder. Ik heb op viertienjarige leeftijd een manuscript naar enkele uitgeverijen gestuurd, zonder succes. 

Ik geef inmiddels al bijna twaalf jaar les op een basisschool in Den Haag. Voor mijn werk moet ik regelmatig geschreven werk beoordelen, maar wat ik veel leuker vind is om zelf te schrijven. Wanneer er iets gemaakt moet worden, dan doe ik dat graag. In mijn vrije tijd schreef ik eerst voornamelijk online. Ik ben voor het eerst serieus aan mijn techniek gaan werken toen ik in de schrijversgemeenschap ‘Tazlure’ terecht kwam. Deze groep mensen hielden zich bezig met creatief schrijven in spelvorm, wat leidde tot zeer uiteenlopende verhalen, aangezien er op elk gegeven moment tussen de twee en twaalf mensen aan één verhaal mee schreven. Een fantastische leerschool die helaas sinds enkele jaren niet meer actief is.

De wens om ooit een boek uit te brengen zat al in mijn hoofd sinds ik tien jaar was. Dat was ook het moment dat het concept voor het verhaal, dat nu “De Wachter Kronieken” heet, in me op kwam. De scene van Gerard en Jessica in de toren was het begin van jaren bedenken, schrijven en schaven. Echter, het daadwerkelijk uitwerken van een manuscript bleef ik uitstellen.

In 2012 overleed de zus van een collega van mij. Ze was even oud als ik. Dat was ook het jaar dat mijn zoon geboren werd. Op dat moment besloot ik mijn wens om te zetten in werkelijkheid en zette ik na een dik decennium de eerste versie van de Wachter Kronieken op papier. Het eerste deel werd, onder andere met wat hulp van een andere collega, bijgeschaafd tot wat het nu is. Het verhaal is echter nog lang niet klaar. Er komt nog veel meer aan.